دورهٔ ۱۲۲ ویرایش و درستنویسی
بهمن۱۳۹۴
دکتر خداداد بحری
همیشه نشانهگذاری درست علامتهای نگارشی، سختترین بخش در نوشتن مقالاتم بود. گاهی از دوستان کمک میگرفتم و گاهی با رجوع مکرر به کتابهای دستور زبان و نگارش، تلاش میکردم که مشکل را حل کنم؛ البته این کار نه راحت بود و نه اصولی؛ زیرا نوشتههای اینگونه کتابها غالباً بر اساس سلیقه بود و نویسندگان با یکدیگر اختلاف نظر داشتند. خوشبختانه کارگاه ویرایش و درستنویسی در اواخر سال ۱۳۹۴ در دانشگاه بوشهر برگزار شد و من که مدتها بهدنبال فرصتی برای یادگیری اصول ویراستاری میگشتم، در کارگاه ذکرشده شرکت کردم.
بیشتر شرکتکنندگان در کلاس از استادان یا کارمندان دانشگاه خلیج فارس بودند. البته چند نفری از علاقهمندان به موضوع از ادارههای دیگر نیز شرکت میکردند. کلاس جوّی آزاد داشت و استاد و دانشجو هر دو احساس راحتی میکردند.
مباحث درس در دو بخش ویرایش زبانی و ویرایش صوری ارائه شد. بخش دوم برایم تازه نبود؛ اما بخش اول بهخصوص اصطلاحاتی مانند گرتهبرداری و کژتابی و حشوزدایی برایم تازگی داشت.
آشنایی با مباحث ویرایش زبانی سبب شد اکنون به تمام نوشتهها با تردید نگاه کنم و مقالات خود را نیز با احتیاط بسیار بنگارم. با فراگیری مباحث ویرایش صوری، اشکالات نگارشی مربوط به نشانهگذاری در نوشتههایم به حداقل رسیده و تلاش میکنم خطاهای باقیمانده نیز بهتدریج اصلاح شود.
درود استاد. همیشه عالی هستید و حیف که من هیچوقت نمیتونم شاگرد خوبی باشم. باعث افتخار هستید.
ممنونم. شما خودتان از پیشکسوتان و صاحبقلمان نیکونویس هستید. با این سخنان شرمنده میفرمایید.